Івано-Франківськ

Жителів Косівщини заохочують займатися скандинавською ходьбою

Палиці, на які спирається людина при ходьбі, дозволяють зменшити навантаження на колінні та кульшові суглоби.

Жителів Косівщини заохочують займатися скандинавською ходьбою

Одним з найперспективніших видів рухової активності на сьогодні є так звана скандинавська ходьба – ходьба із застосуванням спеціальних палиць. В Україні скандинавська ходьба як вид фізичного навантаження з’явилася порівняно недавно, проте з кожним роком набуває дедалі більшого поширення й популярності. Для залучення до занять вже створюються клуби скандинавської ходьби, пише ПІК.

“Під час занять скандинавською ходьбою спостерігається збільшення виділення ендорфінів – так званих гормонів щастя, які підвищують больовий поріг і зменшують больові відчуття. Регулярні тренування сприяють покращенню відчуття рівноваги й координації, зміцненню вестибулярного апарату”, – йдеться у повідомленні Косівської районної держадміністрації.

Заняття скандинавською ходьбою показані не лише для підтримання загальної фізичної форми та боротьби з хронічними захворюваннями, а й як засіб специфічної реабілітації. Щоб тренування приносили користь, важливо ознайомитися з протипоказаннями, правильно підібрати спорядження та засвоїти техніку ходьби.

“Протипоказань до занять зі скандинавської ходьби небагато: гострі інфекційні захворювання, ранній післяопераційний період, загострення хронічної патології. Під час ходьби з палицями повторюються природні рухи людського тіла, як і при звичайній ходьбі, лише з дотриманням ритму”, – додають в РДА. 

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено