Івано-Франківськ

Стало відомо, скільки людей проживають на вільній території Луганщини

Область окупована росіянами на 95%.

Стало відомо, скільки людей проживають на вільній території Луганщини

На вільній території Луганщини проживають 45 українців, це переважно літні люди. Про це заявив очільник Луганської ОВА Артем Лисогор в інтерв’ю виданню LIGA.net, пише ПІК.

“Зараз лінія фронту залишається стабільною.Одним із найважчих напрямків є Білогорівський, де росіяни майже постійно завдають ударів s проводять до 10-12 наземних атак на день. Важким також є Лиманський напрямок. Близько 5% території області не окуповані. 95% – під тимчасовим контролем росіян”, – наголосив він.

Зазначається, що вільна частина Луганщини – під постійним обстрілом зі ствольної артилерії, реактивних систем залпового вогню, КАБів.

“Ситуація важка. На цих 5% у нас залишаються 45 людей. І навіть після смертей сусідів не всі поспішають виїжджати. Минулого тижня лише четверо погодилися на евакуацію. Через те, що росіяни окупували майже всю область, вони мають великий вибір у зброї для ураження по тій частині, яку ми звільнили”, – розповів Лисогор.

У зоні бойових дій залишаються переважно літні люди – у когось там поховані близькі, хтось боїться, що нікуди їхати.

“Вони звикли до своєї землі. І далі саджають городи поряд із фронтом. Готові покинути хату лише тоді, коли вона вже горітиме”, – каже посадовець.

За словами Лисогора, йдеться переважно про приватний сектор. Люди мають криниці й пічки, але централізованого постачання води, світла немає.

“Ми забезпечуємо продуктами, медициною, генераторами. Але шляхи постачання стають дедалі складнішими – Росія обстрілює дороги”, – сказав він.

Лисогор зауважив, що попри казки Росії про “один народ”, на кордоні з РФ стоять фільтраційні табори:

“Перекриті шляхи виїзду як на вільну частину України, так і до держави-агресора. Росія силоміць змушує людей залишатися у зруйнованих містах, не відновлює жодних комунікацій, а ще додатково населяє територію росіянами”.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено