Івано-Франківськ

Розкрадали кошти для ЗСУ: в Україні викрили 30 службовців

Виявили розкрадання 138 мільйонів гривень. 

photo 5247196704581737323 y scaled

В Україні провели масштабну спецоперацію з викриття організаторів та учасників злочинних схем з розкрадання бюджетних коштів, які були виділені для забезпечення потреб Збройних Сил України.

Загальна сума збитків державі – понад 138 млн грн.

Причетними до розкрадань коштів виявилися службовці квартирно-експлуатаційних підрозділів спільно з представниками комерційних структур майже в усіх регіонах України.

За результатами слідчих дій затримали та повідомили про підозру 30 особам, з них 15 – у складі організованих злочинних груп.

photo 5247196704581737328 y scaled

“Серед підозрюваних – 3 начальники квартирно-експлуатаційних управлінь у м. Харкові, на Миколаївщині та Дніпропетровщині, 7 начальників квартирно-експлуатаційних відділів у містах Кропивницькому, Чернігові, Львові, на Прикарпатті, Житомирщині, Волині та Луганщині, а також представники комерційних структур”, – йдеться у повідомленні.

Посадовцям інкримінують розтрату та привласнення коштів під час закупівель за завищеними цінами паливної деревини для потреб оборони, електроенергії, природнього газу, меблів для армії, проведення будівельних робіт на об’єктах військової інфраструктури, а також зловживання службовим становищем, недбале ставлення до військової служби, створення, керівництво злочинною організацією та участь у ній.

“Одному з підозрюваних – начальнику регіонального КЕВ інкриміновано незаконне набуття активів на суму 11,7 млн грн у вигляді комерційного майна, земельних ділянок, інших засобів та речей через оформлення їх на довірену особу”, – йдеться у повідомленні.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів. Слідчі дії тривають.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено