Івано-Франківськ

“Через відключення світла маємо проблеми з ліфтами у деяких будинках” – Марцінків 

Міський голова Івано-Франківська пообіцяв за понеділок цю проблему вирішити.

"Через відключення світла маємо проблеми з ліфтами у деяких будинках" - Марцінків 

У Франківську не працюють ліфти у деяких житлових будинках. Міська рада пострарається оперативно вирішити проблему. Про це у неділю, 21 липня сказав під час відеозвернення мер міста Руслан Марцінків, пише ПІК.

“Маємо проблеми з електропостачанням у деяких будинках щодо ліфтів. На жаль, прийдеться нам у черговий раз з міського бюджету дотувати “Комфортний дім” для того, щоби запустити ці будинки завтра і люди могли користуватися ліфтами.  Сподіваюся, що за день ми вирішимо цю проблему”, – повідомив він.

Руслан Романович також нагадав, що ті будинки, які створять ОСББ, від’єднають від “Комфортного дому” отримають від міста 100 тисяч гривень. Таким чином влада заоохочує франківців самоорганізуватися і створити об’єднання співвласників багатоквартирних будинків. 

За словами директора Департаменту інфраструктури, комунальної та житлової політики Михайла Смушака, часто люди бояться створювати об’єднання співвласників, мотивуючи це тим, що все «впаде на їх плечі». Це міф, каже Михайло Смушак, бо маючи управляючу компанію чи приватну, чи комунальну, мешканці оплачують ті ж гроші, за які можуть самі зробити роботи.
«Ніхто зараз з міського бюджету будинки не фінансує і, на жаль, більше ніколи не буде фінансувати. Бо коли ми заселяємось в будинок, будь-який багатоквартирний, ми автоматично стаємо співвласниками цього будинку. Якщо взяти 10 найкращих будинків у нашому місті, як вони утримуються, як вони обслуговуються, то 9 з 10 це будуть будинки, де є ОСББ. Тобто, де доглянуті газони, де все упорядковано, проведено ремонти, все в ідеальному стані»,- розповідає заступник міського голови. 
Читайте також у ПІК:

 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено