Івано-Франківськ

У МОЗ повідомили, які павуки в Україні можуть бути небезпечними

В разі укусу важливо звернутися до найближчого медзакладу.

655449e2536d534cd6ddc936be6afb62 resize w 830 h 465

У Міністерстві охорони здоров’я повідомили, які три види павуків в Україні можуть бути небезпечними. Каракурт – один із найотруйніших павуків, це єдиний вид в Україні, який може нашкодити здоров’ю, пише ПІК.

“Чорні павуки з круглим тілом, розміри яких можуть досягати двох см. У самців – характерний малюнок з червоних плям, оточених білим. Цей вид мешкає на узбережжях, у низинах, біля бур’янів і трави, на городі (якщо після поливу утворилося вологе середовище). Укус каракурта болісний”, – йдеться у повідомленні.

Зазвичай людина відчуває дію отрути за 15-30 хвилин, протягом першої години біль віддає в кінцівки або живіт. Може з’явитися пітливість, нудота, підвищена температура, утруднене дихання, біль у м’язах, головний біль, судоми.

Тарантул – найбільший павук в українській фауні, можуть зустрітися людині у полі, на городі, пасовищі, узбіччі дороги.

“Вони риють в землі нірки, іноді до метра в глибину, які вистилають павутиною. Як і інші павуки, тарантули не нападають першими. Укус тарантула можна порівняти з укусом бджоли. Він не є смертельно небезпечним для людини, але може загрожувати алергічною реакцією”, – пояснюють у МОЗ.

Жовтосумий павук – не плете сіток і живе у траві. Тіло павука жовте, а хеліцери – чорні. Кожного літа медики стикаються з двома-трьома випадками укусів цього павука. Хоч отрута цього павука не вважається небезпечною для людини, але може викликати алергічну реакцію.

“В разі укусу важливо звернутися до найближчого медзакладу: лікар огляне місце укусу та надасть рекомендації щодо подальшого нагляду чи лікування, враховуючи стан здоров’я постраждалого. У випадку алергічної реакції на укус та погіршення самопочуття пацієнта можуть направити на лікування до стаціонару для подальшого симптоматичного лікування”, – додають у медустанові.

453718460 934701985350685 3134146528570417058 n scaled

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено