Івано-Франківськ

Як вчителям організовувати дистанційне навчання в Україні: Міністерство освіти надало перелік рекомендацій

Міністерство освіти надіслало до регіонів лист-роз’яснення про застосування дистанційного навчання в школах.

У Міністерстві освіти і науки України запевнили, що карантин не змушує школи обов’язково переходити на дистанційне навчання. Проте більшість закладів освіти, які зараз перебувають  у “червоних”карантинних  зонах таки почали навчати учнів онлайн. Про це йдеться на сайті МОН, пише ПІК.

Міністерство освіти надіслало до регіонів лист-роз’яснення про застосування дистанційного навчання в школах.

Зокрема, МОН наголосило на таких важливих аспектах:

  • Особливої уваги потребують питання організації дистанційного навчання для осіб з особливими освітніми потребами (їм потрібна підтримка з боку асистента вчителя та/або асистента учня), а також учнів, які не мають доступу до інтернету або технічних засобів навчання (для них слід використовувати доступні засоби комунікації).
  • Під час дистанційного навчання зміст освіти і кількість годин для його опанування не скорочується, а реалізується в синхронному та асинхронному режимах (з урахуванням необхідності запобігання погіршенню здоров’я учнів і вчителів, а також технічних можливостей для синхронної взаємодії).
  • Проводити всі уроки синхронно, тобто онлайн, з використанням відеоінструментів Skype, Zoom тощо, не потрібно.
  • Вчителі обов’язково приділяють увагу вправам для очей та постави учнів.
  • Поточне та тематичне оцінювання результатів навчання учнів проводиться дистанційно. Але кількість робіт, які виконують учні для такого оцінювання (з фіксацією оцінки у класному журналі), не повинна бути надмірною і спричиняти перевантаження учнів.

Також у Міністерстві пояснили чи можуть батьки перевести дитину на дистанційне навчання.

Батьки можуть прийняти таке рішення з будь-яких причин. Тоді їм необхідно звернутися до школи, який надає послуги саме за дистанційною формою, і він повинен мати системотехнічне забезпечення для організації онлайн-навчання. Онлайн-навчання забезпечує постійний вчительський супровід, регулярне відстеження результатів навчання учнів, а також надання їм підтримки в освітньому процесі.

Загалом дистанційне навчання розширює можливості здобуття освіти дітьми, які не можуть відвідувати заклади освіти з різних причин (стан здоров’я, систематичне заняття спортом, проживання на неконтрольованій території, перебування за кордоном тощо), а також забезпечує неперервність освітнього процесу у випадках надзвичайних обставин, наголошують у МОН.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено