Івано-Франківськ

Порушників карантину в Україні почнуть штрафувати на місці – Ляшко

Цю функцію будуть виконувати працівники Національної поліції України.

630 360 1585464057 388.jpg2222

Штрафувати на місці порушників вимог карантину будуть після прийняття відповідного закону. Відповідний законопроект направлений до Верховної Ради України. Про це  головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко розповів в ефірі телеканалу “112.Україна”, пише ПІК.

“На порядку денному наступної сесії Верховної Ради України є законопроект, який дозволить Національної поліції України складати протокол і штрафувати відразу на місці порушника”, – сказав він.

Крім того, Ляшко розповів, що опубліковані недавно глобальні дослідження показують, що носіння маски “не шкодить здоров’ю, а захищає його”.

“Те, що ми говоримо, що від носіння маски може зменшуватися кількість або концентрація кисню в крові, – було доведено, що це фейк. Якщо маска якісна, допущена на виробництво і є доведеним засобом індивідуального захисту, то вона не шкодить здоров’ю”, – розповів Вктор Ляшко.

Очільник МОЗ Максим Сткпанов сьогодні звернувся до голови ВР Дмитра Разумкова та народних депутатів із проханням підтримати законопроєкт щодо посилення адміністративної відповідальності за порушення протиепідемічних правил. Документ був поданий урядом ще в липні. Він передбачає накладання штрафів за перебування без масок чи респіраторів у громадських закладах та транспорті у сумі від 10 до 15 неоподаткованих мінімумів, тобто від 170 до 225 грн.

Нагадаємо, що штрафи за порушення вимог карантину передбачені в Україні з самого початку епідемії коронавірусу. Однак до цього часу невідомі факти, що на Прикарпатті бодай одна приватна особа заплатила штраф за ковід-порушення. І протоколи, які поліція направляє в суд стосовно порушників у сфері послуг, теж практично не мають логічного завершення.

  • Фото ілюстративне

Читайте також:

Covid-19 на Івано-Франківщині: 411 випадків за минулу добу

У Калуші погіршилась ситуація щодо захворюванності на коронавірус

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено