Івано-Франківськ

«Галич вибухово показав зуби», а вибухова хвиля вдарила по голові Роксолани Джури

Вчора у Бурштині відбулася доволі емоційна позачергова сесія міської ради, на якій прозвучала теза про вірогідність недовіри міському голові.

Такою була гостра реакція на 40-у сесію Галицької райради, яка відбулася ще 6 березня. З її трибуни міський голова Бурштина Роксолана Джура сказала, що особисто, та й депутати міської ради і бурштинська громада, в принципі бачать себе у складі Великої Галицької громади. Але якщо до Великого Галича приєднається й дубівецький кущ громади, повідомляє ПІК.

Однак бурштинські депутати та активісти одразу назвали сказане панею Роксоланою суто її особистою думкою. На цьому наголосили й вчора на сесії. До того ж, заклик Галицької райради створити Велику Галицьку ОТГ у складі громад майже усього району, бурштинці оцінили як передвиборчий піар. Тим більше, що, на їх думку, районна влада впродовж п’яти років децентралізації взагалі не проявляла активності у формуванні об’єднаних громад і стала зовсім нецікавою для мешканців району.

 За так званий реванш галичан бурштинські обранці вчора жорстко критикували свого голову. І тільки депутат Роман Іванюк закликав колег схаменутися. «Галич вибухово «показав зуби» і це сигнал для нас – згуртуватися і консолідуватися, щоб вибороти нашу єдину Бурштинську громаду», – сказав він.

У підсумку – думку про недовіру Роксолані Джурі можна вважати першим попередженням на її адресу.

Нагадаємо, що стосовно створення Бурштинської ОТГ у складі власне Бурштина та ще 18 навколишніх сіл громади висловилися ще у 2015 році. Ця позиція зафіксована у перспективному плану створення ОТГ в Івано-Франківській області та затверджена Кабміном України. З того часу не було жодних спроб переглянути цей стан речей.

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

alt
© 2020 Всі права захищено