Івано-Франківськ

Можливо ви вже перехворіли на коронавірус

Хвороба може проходити у малопомітній, легкій формі.

Не треба болісно реагувати на статистику поширення коронавірусу і вже при температурі тіла 37, 37,5 підозрювати у себе Covid-19.

Таку думку висловила вчора на брифінгу в ОДА керівниця інформаційно-аналітичного центру з питань протидії коронавірусу, заступник генерального директора обласної інфекційної лікарні, лікарка-інфекціоністка Наталія Дьоміна, повідомляє ПІК.

«Хочу, щоб населення не панікувало через зростаючі цифри, які ми отримуємо через певні проміжки часу з приводу статистики підтверджених випадків на COVID-19. Спалах інфекції у різних країнах, починаючи з Китаю, почався давно. Люди мігрували з різних країн і поверталися, маючи цей вірус. Просто ми цього не знали, бо не мали методів діагностики.
Специфічної клініки на коронавірус немає. Прошу усвідомити, що можливо багато наших громадян вже перехворіли. Бо є багато форм легких та середньої важкості, які маскувалися під клінікою грипу, гострих респіраторних захворювань», – наголосила Наталія Дьоміна.

Вона також закликала прикарпатців не шукати, де купити експрес-тести на коронавірус.

«Прошу розуміння, що швидкий тест – це не 100-відсотковий діагноз. Результати можуть бути як хибно позитивними, так і хибно негативними. Можна, наприклад, протестуватися не в той клінічний час і результат буде не об’єктивний. Зараз тести надійшли у медичні заклади області й служать тому, щоб медики мали можливість розмежувати потоки первинно хворих – кого треба ізолювати, а кого ні. До слова, ми маємо позитивну динаміку щодо можливості остаточної діагностики коронавірусу. В Івано-Франківській області вперше запустили палер-діагностику, яка дозволить на місці спростовувати, або підтверджувати діагноз COVID-19», – сказала Дьоміна.

Зазначимо, що до цього часу область чекала виключно з Києва остаточних результатів дослідження біоматеріалу на коронавірус.

Читайте також на сторінці ПІК:

В обласній інфекційній лікарні перебуває 84 хворих з підозрою на Covid-19

Коронавірус поширюється: на Прикарпатті підтвердили ще 8 випадків

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено