Івано-Франківськ

Коломийські медики стурбовані послабленням карантину

В районі очікують збільшення кількості інфікованих коронавірусом.

Про це сказав сьогодні на прес-конференції головний лікар Коломийської ЦРЛ Андрій Кошкін, повідомляє Дзеркало Медіа, пише ПІК.

20200525194949 3470

Стурбованість викликає те, що люди почали ходити без масок. Відкриття магазинів і відновлення руху громадського транспорту – це потенційний ризик скупчення людей, вважають медики. Тим більше, що поширення коронавірусу не зупинилося.

«Станом на 25 травня в Коломийській ЦРЛ – 29 хворих на коронавірус, шестеро з них – підтверджені ПЛР-тестами. У реанімації – двоє осіб. Серед медиків  – 13 ПЛР-позитивних. Один недужий іде на виписку, четверо лежать у стаціонарі, решта – лікуються амбулаторно. Додався лаборант і вісім представників молодшого та середнього медичного персоналу – всі, хто працювали в хірургічному відділенні й урології», – сказав Андрій Кошкін.

Він наголосив, що за такої ситуації коломиянам вкрай важливво дотримуватись санітарно-епідеміологічних норм.

«Вірус від нас нікуди не пішов, треба навчитися з ним жити. Нам із цим співіснувати не один рік. Ми очікуємо збільшення кількості хворих», – наголосив головний медик району.

Зазначимо, що станом на 27 травня у Коломийському районі з початку епідемії захворіли на «ковід» 66 людей  (+8 за останню добу). У  сусідніх районах: Надвірнянському – 134, Тлумацькому – 50, Городенківському – 28, Снятинському – 21, Косівському – 38.

Читайте також:

На Прикарпатті за добу ще +21 випадок COVID-19

Приєднуйтесь до нас у Телеграм

 

 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено