Івано-Франківськ

Весілля в умовах карантину: рекомендації та застереження

Держпродспоживслужба розробила рекомендації проведення весілля в час карантину.

Про це повідомляє Головне управління держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, пише ПІК.

Реєстрацію шлюбу та вінчання, рекомендовано проводити під час адаптивного карантину. Брати участь у проведенні церемонії весілля можуть не більше 10 осіб. Водночас, основною вимогою для учасників весілля є самостійне проведення температурного скринінгу, дотримання соціальної дистанції в 1,5 метри, використання  антисептиків, дотримання маскового режиму.

За день до проведення організатори весілля по телефону мають з’ясувати стан здоров’я запрошених гостей та провести опитування.Люди, які мають ознаки нежиті, респіраторної інфекції, знаходяться на самоізоляції або обсервації, були в контакті із хворим на COVID-19 останні 14 днів на весілля не допускаються.

Весілля може проводитись в закладі громадського харчування (ресторані, кафе, їдальні, тощо) так і домашніх умовах.До проведення весілля організатори мають переконатись у дотриманні протиепідемічних вимог в закладі громадського харчування. На вході до закладу або будівлі, в якій організовано святкування весілля, організовуються місця для обробки рук антисептиками. Місця для обробки рук позначаються яскравим вказівником про необхідність дезінфекції рук (банер, наклейка тощо). Забезпечується дотримання  відстані не менше 1,5 метри між сусідніми столами та розміщення не більше як 4 запрошених гостей за 1 столом (без урахування дітей віком до 14 років).

Видача страв на весілля в багаторазовому посуді проводиться виключно за наявності його миття при високих температурах у посудомийній машині або кип’ятінням посуду на протязі 30 хв. в домашніх умовах. Забороняється функціонування буфетів (окремих зон) самообслуговування, в тому числі самостійного наливу напоїв клієнтами.

Місце проведення весілля має бути забезпечений рідким милом, антисептиками та паперовими рушниками в санвузлах. Використання багаторазових рушників заборонено. У закладі святкування весілля має проводитись централізований збір використаних засобів захисту, паперових серветок в окремі контейнери (урни) з кришками та одноразовими поліетиленовими пакетами з подальшою утилізацією.

Учасники весілля повинні:
– обробити руки антисептичним засобом перед входом в заклад/будівлю;
– дотримуватись соціальної дистанції в 1,5 м.;
– заходити до закладу та пересуватись в ньому вдягнені в захисну маску, що прикриває рот і ніс (крім часу сидіння за столом з ціллю приймання їжі та напоїв).

Приєднуйтесь до нас у Telegram

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено