Івано-Франківськ

Франківським школярам чітко пояснили, що їх чекає з 1 вересня

Відповіли навіть на питання, що робити, якщо батьки хочуть, щоб їхні діти навчалися дистанційно?

kids writing2 i

На гострі питання відповів директор Департаменту освіти і науки Ігор Максимчук, повідомляє ПІК.

“1 вересня зараз проводиться суто для першокласників. Це не є обов’язковим заходом. Заклади приймають рішення про формат зустрічі першачків самостійно. Це може бути коротенькі заходи на 10-15 хв для учнів, що вперше прийшли до школи. Щоправда, батькам забороняється заходити. Вони можуть перебувати на території школи, надворі, але обов’язково у масках. Але приміщення школи для них – закриті”, – зазначив пан Максимчук.

Він також відповів, зокрема, на питання: Який буде формат уроків, їх тривалість, поділ дітей на підгрупи, зміни?

Ми рекомендуємо працювати у звичному режимі. Це буде звичний режим: звичайні традиційні класи, звичний поділ на підгрупи. Тобто так, як завжди ділилися учні: інформатика, англійська тощо. Навчання звичне. Але з дотриманням карантинних вимог. Тобто все так, як ми звикли. Єдина відмінність – дещо змінена кабінетна система. Тобто не учні ходитимуть по школі на уроки, а вчителі приходитимуть до дітей у клас. Це для того, щоб мінімізувати масові переходи територією школи.

Як забезпечуватимуться ці карантинні вимоги: температурний скринінг, додаткові входи в навчальні заклади для учнів?

У гімназіях, ліцеях та початкових школах відкриваємо всі входи для того, щоб розділити потоки учнів. Усі входи закриті для сторонніх. Скринінг проводитимуть щоденно – для вчителів. А для учнів – опитування. Тобто їх питатимуть про самопочуття та стан здоров’я. Якщо буде скарга на стан здоров’я – тоді проводитиметься огляд, скринінг. У кожному закладі, окрім медичного кабінету облаштовано так званий ізолятор. Тобто, якщо учневі стане погано, то його ізолюють у цей кабінет до моменту приходу батьків.

 Чи зобов’язані учні користуватися масками? І хто повинен їх ними забезпечити?

Під час уроку учням не обов’язково використовувати маски. Діти сидять без масок. Одягати їх повинні під час перерви, коли перебувають у коридорах, тобто за межами класу. Їх учні повинні мати з собою.

 Якщо хтось у школі захворіє: учень чи педагог, що тоді?

Якщо буде підтверджений випадок захворювання на Covid, то клас відправляється на самоізоляцію на 14 днів. У цей час вони працюватимуть дистанційно.

Групи продовженого дня в теперішніх умовах: реальність чи мрія?

Групи продовженого дня мають право функціонувати відповідно до чинного законодавства. Звісно, знову ж дотриманням карантинних норм. Так само і гуртки.

 Якщо ж батьки приймають рішення не ризикувати і хочуть, щоб дитина навчалася дистанційно. Чи мають право обрати таку форму і що для цього потрібно?

Так, батьки мають право на дистанційне навчання дитини. Для цього повинні звернутися до школи та написати на ім’я директора відповідну заяву. Тоді надається можливість вчитися дистанційно, – зазначив Максимчук.

Читайте також:

Батькам Франківських школярів не доведеться купувати антисептики і маски

На Івано-Франківщині за добу +167 випадків Covid-19, 31 прикарпатець одужав, четверо померли

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено