Івано-Франківськ

У Івано-Франківську з’явилася підстанція, що покращить електропостачання

Розвантажувальна підстанція розмістилася в сквері на Валах.

18 вересня, завершились монтажні роботи на розвантажувальній підстанції  10/0,4 кВ та реконструкція кабельних ліній електропередачі в сквері на Валах у Івано-Франківську.

Наразі енергетики відновлюють благоустрій на території підстанції та вулицях, де прокладались кабельні лінії.

Про це повідомляє Прикарпаттяобленерго, пише ПІК.

content zobrazhennya viber 2020 09 18 15 57 34

«На сьогодні монтажні роботи всередині підстанції повністю завершені і підстанція готова до роботи. Кабельні лінії уже прокладені. Залишилось встановити розподільчі щитки на фасадах будинків. 24 вересня,розпочнемо перезаживлювати будинки на вулицях Валовій, Грушевського, Шпитальна та Шопена. Просимо мешканців цих вулиць ставитись з розумінням до короткострокових планових вимкнень, пов’язаних із підключенням до нової підстанції. Про тимчасові вимкнення їх попередять завчасно, щоб мешканці були готові до відсутності світла»,  – каже заступник головного інженера з питань централізованого ремонту філії «Центральна» Остап Старик.

Будівництво розвантажувальної підстанції, яка дозволить розвантажити існуючі мережі, дасть змогу покращити електропостачання та зменшити ймовірність аварійних вимкнень електричної енергії споживачам, а також дозволить збільшити резервну потужність і виконати нові приєднання, що дасть поштовх розвитку бізнесу в середмісті.

Для прокладення кабельних ліній від підстанції до житлових будинків довелось провести розкопки частини вулиць Валової та Грушевського.

content zobrazhennya viber 2020 09 18 15 57 33

До слова, як тільки до підстанції підключать усі заплановані будинки, над розписом її фасаду розпочнуть працювати подружжя художників-муралістів Марта та Юрій Пітчуки. Зараз макети майбутнього вигляду арт-підстанції знаходяться на етапі погодження, але можна не сумніватись, що у сквері на Валах з’явиться новий мистецький об’єкт, популярна фотозона для гостей та мешканців Івано-Франківська.

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagramYoutube та Telegram

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено