Івано-Франківськ

Covid-19: як не допустити поширення інфекції від людини до тварини

Держпродспоживслужба Івано-Франківської області інформує щодо недопущення поширення інфекції коронавірусу від людей до тварин.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я тварин, у собак, котячих (домашні коти, тигр), норок та тхорів після тісного контакту з інфікованими людьми (або людьми, які підозрюються на зараження SARS-CoV-2) було  підтверджено  Covid-19. Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, пише ПІК.

Зокрема, доведено можливість передачі збудника SARS-CoV-2 від норок до людини. Результати епідеміологічних досліджень підтвердили випадки передачі інфекції від норки до людини в Нідерландах і Данії. Уряд Данії прийняв рішення про забиття норок на всіх норкових фермах по всій території країни. При цьому розведення норок буде заборонено і в 2021 році. При проведенні вказаних заходів буде знищено близько 17 млн норок.

Держпродспоживслужба Івано-Франківської області інформує щодо недопущення поширення інфекції коронавірусу від людей до тварин.

Відповідно до рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров’я тварин (ОІЕ) під час поводження та догляду за усіма тваринами необхідно дотримуватися основних гігієнічних вимог: миття рук перед та після перебування біля тварин, після їх годівлі, а також уникнення потрапляння слини тварин на людину.

Люди з підозрою або у яких підтвердили зараження SARS-CoV-2 не допускаються до прямого контакту з тваринами, включаючи сільськогосподарських тварин, тварин зоопарку, інших тварин у неволі та дикій природі і зокрема з видами, у яких встановлено сприйнятливість до зараження коронавірусом.
Держпродспоживслужба області просить суб’єктів господарювання забезпечити аналіз динаміки поширення захворювання на COVID-19 працівників ферм з утримання хутрових тварин та динаміки збільшення загибелі в господарствах хутрових звірів, в першу чергу норок.
Читайте також у ПІК:
Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено