Івано-Франківськ

Мешканець Прикарпаття хотів вивезти дочку до Італії за підробленим документом

В дорученні, яке надав на прикордонний контроль батько  14-річної дівчини, виявили ознаки підробки та помилки правопису.

Житель Івано-Франківщини з 14-річною донькою прибули учора автомобілем в пункт пропуску “Тиса”, що на кордоні з Угорщиною у Закарпатській області. Вони повідомили, що їдуть в Італію, де працює мати дівчини. Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України – Західний кордон, пише ПІК.

“Як підставу для виїзду з України неповнолітньої дівчини, її батько надав завірену згоду матері. Але у документі, який, нібито, видали в Генконсульстві України у Мілані, прикордонники Чопського загону виявили як невідповідність бланку та відмінність відтиску печатки від встановленого зразка, так і звичайні помилки правопису”, – йдеться у повідомленні.

У зв’язку з цим чоловік з донькою кордон України так і не перетнули. Також прикордонники повідомили про підроблені документи Національну поліцію.  Чоловіку загрожує штраф до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до двох років.

До слова, виїзд з України громадян, які не досягли 16-річного віку, в супроводі одного з батьків або інших осіб, уповноважених одним з батьків за нотаріально посвідченою згодою, здійснюється за нотаріально посвідченою згодою другого з батьків із зазначенням у ній держави прямування та відповідного часового проміжку перебування у цій державі, якщо другий з батьків відсутній у пункті пропуску.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено