Івано-Франківськ

Авторитетний лікар зі Львова пояснив, чи треба збивати температуру при коронавірусі

Львівський медик посилається на авторитет ізраїльського колеги Бориса Бриля.

f715a3bf4b6ed32c9b0cfb37b70cf05b
Авторитетний лікар зі Львова Тарас Жиравецький стверджує, що постійна висока температура, яка не знижується до 5-6 днів – це один з найбільш небезпечних симптомів, повідомляє УНІАН, пише ПІК.

Хворим з коронавірусом, що мають температуру понад 37 градусів, варто її збивати. Постійне підвищення температури може ускладнити перебіг хвороби.

Головний лікар одного з діагностичних центрів Львова Тарас Жиравецький у програмі ТСН сказав:

“Ізраїльський медик Борис Бриль заявив, що температуру 37 потрібно збивати. Я таку ж заяву робив ще півроку тому, може більше, тому що я побачив тенденцію, що ті пацієнти, які не знижують температуру 5-6 днів, вони просто плавно переїжджають з дому в стаціонар. Мало того, нічого хорошого в температурі пацієнта немає”, – вважає доктор Жиравецький.

Він каже, що треба розуміти, як працює наша імунна система. По-перше, вона викидає швидкі білки інтерферони, які виробляються нашої печінкою. Реакція нашого організму така – випустити великі ракети і спробувати перекрити всі фронти . Але вона досить руйнівна для нашого організму.

“Якщо ми температуру зупинимо і зменшимо – нічого не станеться, просто на 7-й день почнуть вироблятися антитіла, і ці антитіла почнуть блокувати вірус. Наш організм вважається більш потужною машиною, ніж будь-який препарат для знищення вірусу. Тобто, на 14 день вірус є знищеним за рахунок антитіл без температури “, – пояснив медик.

Спеціаліст порадив збивати температуру вище 37,2 градуса і враховувати вік хворого. Якщо пацієнту вже за 35 років і він має супутні захворювання, якщо температура тримається 6-7 днів – збивати її слід обов’язково.

Читайте також:

На Прикарпатті на сьогодні значно менше нових випадків COVID-19, ніж вчора

Не ставте лікарів перед вибором – працювати за безцінь чи їхати до Польщі – міністр МОЗ України

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagram , Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено