Івано-Франківськ

В Україні з’ясували, для кого чорний хліб буває небезпечним

Багато видів чорного хліба, що продаються в магазинах, містять різні добавки, здатні підвищувати рівень цукру в крові.

unnamed 5

Чорний хліб треба обирати уважно і обережно, оскільки він провокує підвищення рівня цукру в крові, пише ПІК з посиланням на публікацію Express.

“Багато видів чорного хліба, що продаються в магазинах, містять різні добавки, що поліпшують його смак і здатні підвищувати рівень цукру в крові. Людям, що страждають від діабету, корисніше вживати в їжу не хліб, а цільне зерно (кіноа, булгур, жито, ячмінь, коричневий рис, гречку), а також бобові”, – зазначає видання.

Ці продукти містять складні вуглеводи, які гальмують різкі коливання цукру, і клітковину, яка підтримує мікрофлору кишечника. Дуже важливо звести до мінімуму вживання солодощів, тортів, фруктових соків і газованих напоїв.

До слова, лікарі радять діабетикам  обмежувати вуглеводи, які легко засвоюються, а також вживання тваринних жирів (бо це сприяє збільшенню ваги та наростанню механізму інсулінорезистентності у пацієнтів із діабетом другого типу, а у хворих на діабет першого типу це призведе до збільшення дози інсуліну).

Важливо дотримуватися так званого «принципу тарілки»: 50% раціону мають складати овочі та зелень, 25% – вуглеводи тривалої дії, 25% – білки.

Читайте також:

Ангелина Козій з Долини відзначала 102 роки

Ваш гороскоп на тиждень: 7 – 13 грудня

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagram , Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено