Івано-Франківськ

Міст у Боднарові на Прикарпатті готовий до здачі в експлуатацію

Цього року в області вдалося добудувати два стратегічно важливих мостових переходи.

Snymok ekrana 2020 09 30 142136 scaled

Міст на головній автомагістралі Н-10 Стрий-Мамалига у селі Боднарів на Калущині  практично готовий до відкриття. Про це сказав на пресконференції  у Франківську директор Служби автомобільних доріг Івано-Франківської області Василь Буджак, пише ПІК.

Через аварійний стан цей  міст на Лукві міг у будь-який момент втратити функцію шляхопроводу. І тоді, щоб, наприклад, з Калуша потрапити до Івано-Франківська, необхідно було б долати додаткові 60 кілометрів через Галич.

“Сьогодні вже можна сказати, що в цьому році нам вдалося добудувати два стратегічно важливих для регіону мостових переходи. Це міст протяжність 240 метрів через Дністер  на дорозі Бурштин – Калуш, зданий в експлуатацію у вересні. Й практично готовий до пуску міст на автомагістралі Н-10 Стрий – Мамалига у селі Боднарів Калуського району”, – зазначив Василь Буджак.

Він також додав:

“Весною ми ще не знали,  чи буде можливість зайнятися мостом у Боднарові. Але уряд спрямував через Укравтодор необхідні кошти. І попри певні сумніви, що за короткий період, до кінця року, вдасться виконати всі роботи, ми влітку їх таки почали.  Міст у Боднарові разом з під’їздами – це ще близько кілометра доріг з реконструкцією: розширенням, водовідведенням, бар’єрним огородженням. Робота зроблена. Ці два мостових переходи  – важливий здобуток дорожньої галузі Прикарпаття”.

Нагадаємо, що окрім мостів на Прикарпатті цього року якісно відновили майже 150 кілометрів доріг. Це найвищий показник за останні п’ять років.

Читайте також:

На Прикарпатті створять регіональну туристичну організацію

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено