Івано-Франківськ

Чи обґрунтовані в Україні тарифи на газ і хто пропонує найдешевший

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль доручив провести аудит формування тарифів та розглянути можливість зниження.

3b0da69 2

Тарифи на газ високі. Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль доручив виконувачеві обов’язків міністра енергетики Юрію Вітренку разом з Антимонопольним комітетом перевірити обґрунтованість цін на газ, пише ПІК.

«Необхідно провести аудит формування тарифів та розглянути можливість зниження тих складових тарифу, які є несправедливими й невиправданими з точки зору ринку. Це стосується й питання тарифу на транспортування газу й газових коефіцієнтів», – написав Шмигаль у фейсбуці.

За його словами, у серпні «фактично відбулася лібералізація ринку газу, коли споживачі отримали право вільно обирати постачальника».

«Наразі серед постачальників газу чи не найменші ціни на газ для побутових споживачів пропонує державний «Нафтогаз». І це ціни, які навіть дещо нижчі, ніж були в попередні роки», – заявив Шмигаль.

У січні «Нафтогаз» підніме ціну для своїх споживачів майже на гривню – до 7 гривень 22 копійок без вартості доставки. Зміни тарифу в компанії пояснюють «сезонним фактором та збільшенням оптової ціни на блакитне паливо».

Читайте також:

Кабмін скасував пільговий тариф на електроенергію для населення

29 грудня – яке сьогодні свято та чого не можна робити

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено