Івано-Франківськ

В державних адміністраціях Прикарпаття будуть підрозділи з питань цифрових трансформацій

Уряд також затвердив постанову, розроблену Мінфіном, щодо граничної чисельності працівників ОДА та РДА.

Image 14555

Підрозділи з питань цифрового розвитку передбачені постановою Кабінету Міністрів України, повідомляє Міністерство розвитку громад та територій України, пише ПІК.

Загалом, згідно з рішенням Кабміну, обласні та районні державні адміністрації можуть формувати свої підрозділи за новою структурою.

«Оновлення структури місцевих державних адміністрацій – один з кроків, необхідних для втілення нових компетенцій органів місцевого самоврядування в межах децентралізації. Тож наразі завершуємо нормативне забезпечення формування новоутворених районів», – зазначив міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

Склад місцевої державної адміністрації формують її апарат та структурні підрозділи, які згруповано за двома напрямками: здійснення виконавчої влади і забезпечення взаємодії та здійснення окремих повноважень органів місцевого самоврядування. Також в МДА мають працювати Служба у справах дітей та архівний підрозділ.

“Важлива зміна – до переліку включений підрозділ з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації, як продовження руху в напрямку цифрового суспільства”, – зазначив міністр..

Уряд також затвердив документи, завдяки яким в Україні розпочався процес реорганізації та утворення районних державних адміністрацій. Зокрема, ухвалено Порядок, за яким відбуватиметься цей процес, у тому числі передача майна та обов’язків РДА, що припинили роботу у ході децентралізації.

  • Фото ілюстративне

Читайте також:

Українці повертаються до Європи: на кордоні з Польщею великі черги

Ваш гороскоп на тиждень: 11 – 17 січня

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено