Івано-Франківськ

Конгрес США оголосив імпічмент Дональду Трампу

Трамп - перший президент Сполучених Штатів, якому оголосили імпічмент двічі.

Конгрес США вчора, 13 січня оголосила імпічмент президенту США Дональду Трампу через його роль у підбурюванні натовпу своїх прихильників до штурму Капітолію минулого тижня. Про це пише Радіо Свобода.

За оголошення імпічменту проголосували 222 демократи і 10 членів Республіканської партії. Проти виступили 197 республіканців. Однак остаточне рішення з питання про відсторонення президента від влади ухвалює Сенат. Він навряд чи розглядатиме справу про імпічмент до президентської інавгурації Джо Байдена, яка пройде 20 січня.

Нагадаємо, що віцепрезидент США Майк Пенс 12 січня оголосив, що не має наміру починати процес відсторонення президента Дональда Трампа від влади на підставі повноважень, наданих йому 25-ю поправкою до конституції країни.

До слова, Дональду Трампу вже оголошували імпічмент Вперше це сталося 18 грудня 2019 року, тоді Палата представників проголосувала за імпічмент Трампу за статтею “перевищення повноважень” через прохання до української влади розслідувати діяльність родини Джо Байдена, нині обраного президента США.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено