Івано-Франківськ

В Тернопільській області розгорнули 11 кабінетів для проведення щеплень від COVID-19

На базі Центрів первинної медико-санітарної допомоги запрацювали кабінети для проведення щеплень проти коронавірусу.

В Тернопільській області розгорнули 11 кабінетів для проведення щеплень від COVID-19

В Тернопільській області в кабінетах встановили холодильне обладнання, у якому зберігатиметься вакцина. Про це йдеться на сайті Тернопільської обласної державної адміністрації, пише ПІК.

” Тут зберігатиметься вакцина та вся медична документація. Самі щеплення проводитимуть у місцях, передбачених дорожньою картою. Наразі управління охорони здоров’я формує списки осіб, які будуть вакциновані під час першої хвилі, та графік проведення щеплення ” , – зазначила начальниця управління охорони здоров’я Тернопільської ОДА Ольга Ярмоленко.

До складу мобільної бригади входитимуть лікар, середній та молодший медичний працівник, водій та лікар-дублер. З кабінету до пацієнта вакцину транспортуватимуть у холодильних сумках, аби забезпечити дотримання температурного режиму.

“Перший етап щеплення передбачає вакцинацію безпосередньо медичних працівників, які надають  допомогу у стаціонарах хворим на COVID. У нас вакцина зберігатиметься до п’яти днів при температурі 2-4 градуси. Протягом дня, плануємо, що одна бригада може зробити 100 щеплень”, – повідомила медичний директор ЦПМСД Надія Боднар.

Вона також додала, що однією з найважливіших умов зберігання вакцини є дотримання температурного режиму. Двічі на день працівники кабінету робитимуть контрольні заміри у холодильному обладнанні, а дані документуватимуть.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено