Івано-Франківськ

Які документи повинні мати з собою прикарпатці для призначення субсидії

Житлова субсидія є безповоротною адресною державною соціальною допомогою мешканцям домогосподарств.

Субсидію можна оформити онлайн / Життя міста / ІРТ-Полтава

Житлову субсидію можуть отримати мешканці, які проживають в житлових приміщеннях (будинках) і не можуть самотужки платити за житлово-комунальні послуги, оплачувати витрати на управління багатоквартирним будинком.

Про це повідомляє Департамент соціальної політики виконкому Івано-Франківської міської ради, пише ПІК.

Для отримання державної допомоги у сплаті житлово-комунальних послуг необхідно надати наступні документи:

  • заяву про призначення та надання житлової субсидії у грошовій формі за формою, встановленою Мінсоцполітики;
  • декларацію про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії, за формою, встановленою Мінсоцполітики;
  • довідки про доходи – у разі зазначення в декларації доходів, інформація про які відсутня у ДПС, Пенсійному фонді України, фондах соціального страхування тощо і відповідно до законодавства не може бути отримана за запитом. У разі неможливості підтвердити такі доходи довідкою до декларації додається письмове пояснення із зазначенням їх розміру;
  • копію договору про реструктуризацію заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг (у разі наявності);
  • договір наймання (оренди) житла (у разі наявності).

Заява та декларація можуть бути надіслані поштою або в електронній формі через офіційний вебсайт Мінсоцполітики або інтегровані з ними інформаційні системи органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, а також інформаційні системи Мінсоцполітики (з накладенням кваліфікованого електронного підпису).

“У разі отримання надісланих з використанням засобів телекомунікаційних систем заяви та декларації, у яких відсутній електронний цифровий підпис громадянина, субсидія розраховується лише після підпису зазначених документів у місячний строк. У разі непідписання заяви і декларації в зазначений строк подаються нові заява і декларація”, – йдеться в повідомленні.

Для розгляду питань, що належать до компетенції комісії, у випадках, передбачених Положенням, структурний підрозділ з питань соціального захисту населення може запропонувати особі, яка звертається за призначенням житлової субсидії, подати додаткові документи, які не передбачені Положенням, але необхідні для розгляду комісією.

Більш детальну інформацію можна отримати за телефонами для консультацій:
55-26-96, 54-93-18, +380(66) 9232414, +380(68) 6614537

Також читайте:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено