Івано-Франківськ

Екссуддя з Прикарпаття, який на смерть збив людину, буде отримувати по 100 тисяч гривень щомісяця

Колишній суддя Господарського суду Івано-Франківської області Юрій Грица буде щомісяця отримувати допомогу в розмірі 106 тисяч гривень.
Служитель Феміди відомий тим, що ще в 2011-му збив комунальних працівників. Одна з жертв померла.

Як повідомляє телеканал РАІ, “Центр протидії корупції” (ЦПК) стверджує, що суддя знаходився в стані алкогольного сп’яніння, пише ПІК.Затримати його не змогли, бо для цього потрібна була згода суддівського корпусу та звернення Генпрокурора.

“Суддя сидить? Звісно, що ні. Справа щодо ДТП вже майже 10 років лежить у суді. Грица майже весь цей час продовжував судити і лише у 2019 році був звільнений. Але не через скоєну ДТП, а через заяву про відставку за власним бажанням. В підсумку Вища рада правосуддя відправила суддю у почесну відставку з усіма виплатами”,– повідомляє організація.

Грица прописався в горах, тепер як гірський житель має право на пільги і грошову надбавку в 20%.

“Проживати в будинку на 337 квадратів в Яремче – це важка доля і без надбавки не обійтися”, – іронізують в ЦПК.

Уже колишній суддя також звернувся до суду з проханням перерахувати розмір його довічного утримання, мотивуючи це тим, що суддівський оклад за цей час збільшився. Івано-Франківський окружний адмінсуд задовольнив клопотання і тепер служитель Феміди буде щомісяця отримувати 106 129 грн.

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено