Івано-Франківськ

В Україні медики в школах отримають доплати у розмірі 20%

Уряд підтримав постанову, яка встановлює додатковий соціальний захист медичних працівників у закладах освіти.

Сьогодні, 3 лютого, на засіданні Уряду ухвалили рішення про запровадження доплат у розмірі 20% від посадового окладу для медичних працівників закладів освіти з 1 січня 2021 року і до скасування карантину через COVID-19, повідомляє ПІК.

“Освітні заклади — це місце відповідальної та непростої роботи для медичних працівників і держава має підтримати їх у часи коронакризи. Вже з 1 січня медичні працівники навчальних закладів отримають в середньому майже на 1 тисячу гривень більше, залежно від тарифного розряду. Надбавка діятиме до скасування карантину.
Крім того, нагадаю, що Уряд ще в січні підвищив виплати всім українським вчителям майже на 20%. Підвищення соціальних виплат для медиків та вчителів залишається пріоритетним завданням нашого Уряду”,
– сказав Денис Шмигаль.

Як повідомив міністр освіти та науки Сергій Шкарлет, що постанову ініціював МОН.

“Команда МОН ініціювала впровадження доплат медпрацівникам “за несприятливі умови праці та підвищений ризик для здоров’я», які нараховуватимуться додатково до суми встановленої мінімальної заробітної плати. Медики в закладах освіти потребують сьогодні соціального захисту та підтримки не менше, ніж освітяни чи колеги-лікарі, які працюють у медзакладах”, – написав міністр.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено