Івано-Франківськ

День святого Валентина: чи вважають його у Франківську дійсно святом (ВІДЕО)

Зовсім небагато часу залишилося до свята, на яке з нетерпінням чекають усі закохані, – чуттєвого та романтичного Дня святого Валентина.

Результат пошуку зображень за запитом День святого Валентина

День усіх закоханих традиційно відзначають у середині лютого, а точніше – 14-го. У 2021 році свято припадає на неділю, тому можна святкувати впродовж усього дня.

День святого Валентина: як виникло свято

Одна із найпопулярніших легенд розповідає, що у 269 році римський імператор Клавдій II видав наказ, за яким солдатам забороняли одружуватися впродовж усієї військової служби. Попри наказ імператора, солдати продовжували одружуватися, а допомагав їм у цьому молодий священник Валентин.

Дізнавшись про це, імператор розлютився й прирік його на страту. Очікуючи виконання вироку, Валентин закохався у сліпу дочку тюремника. Маючи певні медичні знання, він вилікував сліпоту дівчини. А перед стратою надіслав коханій прощального листа, якого підписав “Від твого Валентина”.

День святого Валентина в Україні не є офіційним святом і не вихідним, якщо випадає на будень. Однак його намагаються святкувати як у публічних місцях, так і у сімейному колі всі ті, хто вірить і/або шукає справжню любов.

Тому ми вирішили запитати у мешканців міста, чи вважають вони День святого Валентина дійсно святом та як відзначають?

Більше у відео:

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено