Івано-Франківськ

Огірковий розсіл для боротьби з ожеледицею використовують у Німеччині

У більшості німецьких міст заборонено використовувати для посипання доріг сіль.

Огірковий розсіл,  що залишився від виробництва солоних огірків застосовують на деяких ділянках дороги у Баварії, пише DW.

Огірковий розсіл від ожеледиці використовують у Німеччині

“У Штутгарті, Франкфурті-на-Майні, Кельні, Дюссельдорфі та деяких інших містах сіль можна використовувати лише в надзвичайних ситуаціях – наприклад, якщо йде крижаний дощ. Вона сильно шкодить рослинам біля доріг: при безпосередньому контакті вона фактично випалює їх, підкреслюють у Федеральному відомстві з охорони навколишнього середовища. Через сіль можуть страждати і тварини: вона може викликати запалення лап”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що як екологічну альтернативу дорожній солі пропонують використовувати безсолеву крихту. Зазвичай вона складається з піску або вапняку і знижує небезпеку посковзнутися, при цьому не шкодячи довкіллю.

Інколи німецькі комунальні служби креативно підходять до боротьби з ожеледицею. Наприклад, в Баварії на деяких ділянках використовують розчин, що залишився від виробництва солоних огірків.

“Це вигідно і владі, тому що огіркового розсолу вистачає на обробку приблизно 1500 кілометрів доріг, що економить близько 700 кілограмів солі. І компанії-виробнику – можна заощадити на очищенні відпрацьованої води. Пілотний проєкт запустили торік та, мабуть, були ним задоволені: цьогоріч баварські дороги знову поливають огірковим розсолом”, – повідомляє видання.

Читайте також у ПІК:

 

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено