Івано-Франківськ

На честь Героїв Небесної Сотні у столиці запалять Промені Гідності

Сьогодні, у День Героїв Небесної Сотні, у центрі Києва о 19 годині засяють Промені Гідності.

На честь Героїв Небесної Сотні запалять Промені Гідності, пише УНН.

Результат пошуку зображень за запитом небесна сотня пам'ять

Промені Гідності символізують душі загиблих – світло, що долає темряву, самопожертва ціною життя в ім’я життя.

Уперше проект презентували до першої річниці розстрілів на Майдані. Тоді лазерні промені світили з вулиць Інститутської, Михайла Грушевського, з майдану Незалежності – з тих місць, де загинули Герої Небесної Сотні. До Дня Гідності та Свободи 2017 року промені засяяли на місці майбутнього Музею Майдану.

У 2021 році акція особлива тим, що її доповнить мультимедійний складник – усі, хто прийде на алею Героїв Небесної Сотні вшанувати загиблих майданівців, почують музику Романа Коляди, написану спеціально для проекту “Характери Гідності”.

На виставковому павільйоні Музею Майдану “Куб” транслюватимуться відеоролики “Характери Гідності” – історії про Героїв Небесної Сотні, записані з уст їхніх рідних, та мистецький кліп “Сторожа Гідності”.

До слова, Президент України Володимир Зеленський разом із дружиною вшанували подвиг учасників Революції Гідності у Києві. Вони встановили лампадки біля хреста на місці загибелі активістів Майдану.

Про важливість в історії України Революції Гідності згадав і прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

“Революція Гідності стала визначальною історичною подією для України та ключовим елементом державотворення. Вона визначила незворотність європейського шляху України. А Герої Небесної Сотні стали уособленням відваги та самовідданості. Небесній сотні Вдячні за свободу”, – написав Прем’єр у Фейсбук.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено