Івано-Франківськ

На водосховищі Бурштинської ТЕС зафіксували Рогату поганку (ФОТО)

Вчора, 25 лютого, на технічному водосховищі ДТЕК Бурштинської ТЕС був зафіксований новий водоплавний гість.
Про це повідомляє ДТЕК Бурштинська ТЕС, пише ПІК. 

“Зафіксували Рогата поганка або ж наукова назва Podiceps auritus. Свою назву вид отримав від великих плям жовтуватого пір’я, розташованих за очима, що називаються «рогами», які птахи можуть піднімати і опускати за бажанням”, – йдеться у повідомленні.

Восени і взимку загальне їх забарвлення світле, на голові темно-сіра шапочка і біленька шия. Однак навесні і влітку ці чарівні красуні перевтілюються – голова стає чорною з пучками рудих пер за очима та над ними, а шия і боки стають рудими.

155187050 1571159833063632 1656313591107171721 o scaled

“Не часто на території енергетичних підприємств можна побачити таку кількість диких птахів. До слова, у нас тут і білосніжні лебеді оселилися. Все це завдяки теплій воді водосховища, яка дозволяє птахам зимувати на поверхні та набиратися сил, пірнаючи за їжею”, – йдеться у повідомленні

Довідково:

Не потрібно годувати лебедів хлібом, у них від такої годівлі починається ентерит. Тож кращим буде зерно (наприклад, пшениця) та овочі (особливо салат та картопля). Їжа має бути достатньо дрібно нарізаною, щоб птах міг її проковтнути.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено