Івано-Франківськ

Онлайн тиждень Донеччини на Івано-Франківщині: який досвід можемо перейняти? (ФОТО)

Триває реалізація проєкту «Івано-Франківщина та Донеччина будують мости для співпраці».

144755215 1042040426278418 6676930775819431909 n

“Івано-Франківщина та Донеччина будують мости для співпраці” – таку назву має  проєкт, об’єднавчу концепцію якого розробила Громадська організація «Прикарпатська інформаційна корпорація» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку  (USAID).

Сьогодні, 16 березня, в Івано-Франківській ОДА розпочався дводенний захід “Онлайн дні Донеччини на Івано-Франківщині”. Його мета — продемонструвати кращі практики на сході країни задля впровадження корисного досвіду в Івано-Франківській області, пише ПІК.

IMG 0289 scaled

Ми, перш за все, хочемо подякувати за такий унікальний проект. Для нас він є дуже важливий. Сподіваємося, що за два тижні ми обміняємося досвідом та практикою між двома регіонами. Особливо це актуально зараз. Ми щиро надіємося, що такі презентації і такі зв’язки будуть постійними. Ми готуємося і хочемо представити хороші напрацювання, особливо, в культурі та освіті. Готові для глибшої співпраці“, – зазначила заступниця голови Івано-Франківської ОДА Світлана Онищук.

22222 scaled

Насправді будувати мости одне між одним ми розпочали давно. Чемно вам скажу, завжди мріяла, щоб будувати ці мости за мирних обставин. В рамках цього проєкту ви побачите, що мирна Донеччина – надзвичайно потужна, що ми маємо довгу та цікаву історію, ми маємо надзвичайно потужний економічний потенціал“, – наголосила начальник управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Донецької ОДА Тетяна Тюріна.

IMG 0296 scaled

В обговоренні проєкту брали участь фахівці обох областей у сферах економіки, бізнесу, освіти та культури задля обміну досвідом та співпраці. Зокрема, представники Донецької області запропонували презентації, в яких продемонстрували свої надбання та кращі проєкти.

Так, було запропоновано вивчення потенціалу в машинобудівній галузі. Директор департаменту інвестиційно-інноваційного розвитку і зовнішніх відноси Донецької ОДА Оксана Головко у своїй презентації також наголосила, що активно на Донеччині розвивається галузь овочівництва, бджільництва, а також ІТ-сфери, які були обрані для співпраці міжнародними організаціями.

Ми запропонували багато ідеї. Почули також багато. Я думаю, що ми будемо максимально і взаємно корисні одне одному. Те, що ми розвиваємо міжрегіональну справ працю, дасть поштовх для розвитку наших областей, а також реалізації спільних проектів”, –  наголосила Оксана Головко.

IMG 0297 scaled

Своєю чергою, директор Департамент економічного розвитку, промисловості та інфраструктури Івано-Франківської ОДА Сергій Подошва поділився враженнями про почуте та побачене: 

Нам було цікаво ознайомитися із презентаціями. Зокрема, щодо формування бізнес-інфраструктури, а також ведення овочевого господарська. Зацікавила й виставка “Схід Експо”. Сподіваюся, що ми зможемо ці важливі моменти вивчити та обговорити“.

Плідно пройшов обмін досвідом у сфері освіти та науки, а також культури.

Дякуємо за можливість обмінятися добрий досвідом. Готові поділитися нашим досвідом. Маємо хороші перспективні проекти міжобласного та всеукраїнського рівня. І разом будемо справ працювати на розвиток нашої української держави“, – зазначив начальник управління культури​, національностей та релігій облдержадміністрації Володимир Федорак.

Про найближчі кроки щодо зміцнення мостів співпраці між двома областями та про позицію щодо співпраці – дивіться незабаром у ВІДЕО ПІК.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено