Івано-Франківськ

На Прикарпатті планують висадити понад 2 мільйони дерев

21 березня у Міжнародний день лісів у Карпатах розпочинається весняна лісокультурна кампанія.

ban scaled

Протягом березня, квітня, а у гірських районах і травня, працівники державних лісових господарств Франківщини планують висадити понад 2 мільйони сіянців лісових культур.

Лісівниче гасло «Створюємо ліси разом» у весняні дні об’єднає багатьох людей. Адже щороку до благородної справи активно долучаються педагоги, учні, студенти, ветерани та воїни АТО і ОСС, підприємці, представники влади, громадськість.

Про це повідомляє пресслужба Івано-Франківського обласного управління лісового та мисливського господарства, пише ПІК.

До весняного відтворення лісів лісівники підготувалися заздалегідь. У розсадниках лісових господарств Прикарпаття вирощено понад 5 мільйонів сіянців ялини, ялиці, бука, модрини, дуба та ін. На відведених площах проведено роботи з підготовки ґрунту.

Державні лісогосподарські підприємства, що координуються Івано-Франківським обласним управлінням, у 2021 році планують заліснити 531 гектар лісових площ, з них 418 гектарів відведено для весняної посадки, 113 гектарів залишать під осінні лісокультурні роботи.

Нагадаємо, Міжнародний день лісів, який відзначають 21 березня, започаткований за рішенням Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй 28 листопада 2012 року.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено