Івано-Франківськ

На Тисмениччині освятили чудотворну ікону Іверської Богородиці (ФОТО)

Ікону освятили 21 березня на урочистій Літургії в селі Милування.

На Тисмениччині освятили нову ікону, яку привезли з Коломиї. Про це повідомляє Тисменицька міська рада, пише ПІК.

На Тисмениччині освятили чудотворну ікону Іверської Богородиці (ФОТО)

Вона має чималенькі розміри: завдовжки 2 метри і 1,5 метри завширшки. Чин освячення нової ікони здійснили митрофорний протоієрей Богдан Курилів та парох церкви, отець Петро Семенич.

“Щиро вітаю громаду села Милування з такою знаменною подією. Опіка і допомога Богородиці в усі віки була потрібна і важлива для нашого народу. Ікона Іверської Богородиці, що зберігається в однойменному (Іверському) монастирі на грецькому Афоні, є чудотворною. Проте і кожна копія має в собі частину великої благодаті”, – сказала очільниця громади Тетяна Градюк.

Після Літургії вона також передала для потреб храму сертифікат на суму 10 тисяч гривень. Кошти виділені у рамках програми “Духовне життя”.

На Тисмениччині нову ікону, яку в неділю освятили, привезли з Коломиї.

На Тисмениччині нову ікону, яку в неділю освятили, привезли з Коломиї.

До слова, Чудотворна ікона Іверської Богородиці відома з IX століття. Образ знаходився в однієї благочестивої вдови, яка жила поблизу міста Нікеї. Під час правління імператора Феофіла, у християнському світі діяли іконоборці, які знищували ікони. На жаль, добралися вони й до помешкання вдови. Коли вони побачили зображення Богородиці з Ісусом, то один з вояків, який був у гурті іконоборців, списом ударив по обличчю Діви Марії. І сталося чудо: з образа потекла кров. Побожна вдова впала на коліна і дуже просила людей, які увірвалися в її дім, аби ті не чіпали ікону, хоча би до ранку, а взамін віддала всі свої гроші.

Читайте також у ПІК:

Мешканці Тисмениці прийшли до мера з проблемними питаннями (ФОТО) 

У Тисмениці відбулося засідання виконкому: прийняли 10 рішень 

Ваш гороскоп на тиждень 22 – 28 березня

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено