Івано-Франківськ

В Православній церкві України розповіли, чи можна сповідатися онлайн

Духовне спілкування щодо гріхів є можливим онлайн, але саме таїнство має відбуватися за особистої присутності.

В Православній церкві України розповіли, що духовні розмови про гріхи та покаяння можна проводити в онлайн-форматі. Такої позиції дотримується речник ПЦУ архієпископ Євстратій Зоря, пише Укрінформ.

В Православній церкві України розповіли, чи можна сповідатися онлайн

“Це є таїнство, яке передбачає особисте спілкування духівника і грішника, що кається, і це спілкування повинно бути цілком конфіденційним, без можливості втручання будь-кого стороннього. Жоден засіб дистанційної комунікації не дає гарантії, що в це спілкування ніхто не втрутиться. Тому я вважаю за можливе проводити онлайн духовне спілкування, розмови, в тому числі щодо гріхів та покаяння, але саме таїнство повинне відбуватися лише особисто”, – зауважив владика.

Ієрарх також нагадав, що покаяння відбувається не лише під час таїнства – у щоденних вечірніх молитвах, наприклад, ми маємо сповідання гріхів.

“Тому людина, яка відчуває потребу в покаянні, може і повинна відкрити своє серце перед Богом на всякому місці, де вона зараз перебуває, і знайти можливість взяти особисту участь у таїнстві при першій же для цього нагоді”, – додав Євстратій Зоря.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено