Івано-Франківськ

На Франківщині спеціалісти слідкують за харчуванням у школах і садочках

В області посилено контроль за організацією харчування дітей в закладах освіти області.

На Франківщині функціонують 686 закладів загальної середньої освіти та 288 закладів дошкільної освіти. Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, пише ПІК.

На Франківщині функціонують 686 закладів загальної середньої освіти та 288 закладів дошкільної освіти.

Харчування організовано в 603 школах та 288 садочках. В поточному році організовано новий вид харчування – кейтеринг (коли готові страви постачаються в заклад освіти) в 10 школах та 1 садочку.

“Не організовано гаряче харчування в 83 школах. Підготовлено листи головам територіальних громад, які будуть направлені протягом квітня, щодо переліку шкіл, в яких відсутнє гаряче харчування та необхідності організації гарячого харчування”, – йдеться у повідомленні.

Протягом першого кварталу 2021 року спеціалістами управлінь та відділів Головного управління Держпродспоживслужби області проведено семінари-навчання в усіх 62 новостворених територіальних громадах області з відповідальними особами за організацію харчування в закладах освіти стосовно створення належних умов для організації харчування дітей в освітніх закладах, в тому числі щодо введення в дію Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти.

На Франківщині функціонують 686 закладів загальної середньої освіти та 288 закладів дошкільної освіти.

Згідно річного плану роботи у сфері санітарного законодавства в першому кварталі 2021 року проведено 29 планових заходів державного нагляду у закладах освіти. Перевірено 18 шкіл та 11 садочків. Порушення вимог санітарного законодавства виявлено у 26 перевірених закладах, що склало 90%. Видано 26 приписів.

Окрім того, на виконання доручення Прем’єр-міністра України від 01.10.2021 №40286/1/1-20 з урахуванням п.9 Плану заходів з реформування системи шкільного харчування проведено 20 позапланових заходів державного контролю у сфері безпечності харчових продуктів у школах, порушення виявлені у 12 школах, що склало 60%. Складено 12 приписів.

Крім того, за результатами проведених заходів державного нагляду (контролю):

  •  винесено 1 розпорядження про заборону обігу харчових продуктів;
  •  вилучено з обігу 101,6 кг сметани, 25 кг продукту сирного кисломолочного;
  • накладено 3 штрафи на суму 408 грн.
  •  змінено фізичну особу підприємця, яка організовує харчування у школі.

Додамо, що в 2021 році всі заклади загальної середньої освіти перейшли на нові меню у відповідності до Санітарного регламенту.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено