Івано-Франківськ

Верховна рада не підтримала повернення пільгового тарифу на електроенергію

Першу постанову підтримали 174 депутати.

Верховна рада не підтримала повернення пільгового тарифу на електроенергію

Верховна рада не підтримала постанову “Про вжиття невідкладних заходів спрямованих на повернення пільгового тарифу на електроенергію для населення за перші 100 кВт год” та введення річного мораторію на підвищення тарифів на енергоносії, пише ПІК з посиланням на Суспільне.

“Проєктом постанови пропонується надати доручення Кабінету міністрів України невідкладно внести зміни до Фіксованих цін на електричну енергію для побутових споживачів”, — зазначено у пояснювальній записці до документа.

За цим документом тариф на перші 100 кіловатів мав становити 90 копійок

Як наголошується, прийняття проєкту дозволило б зменшити ціни на електроенергію для найбідніших споживачів.

Комітет з питань енергетики та житлово-комунальних послуг за результатами розгляду документу рекомендував парламенту не підтримувати запропонований законопроєкт у зв’язку з тим, що “вже реалізовано парламентські заходи реагування щодо питань, які пропонується врегулювати проєктом постанови”.

За проєкт постанови про звернення до уряду щодо скасування необґрунтованого збільшення вартості енергоносіїв та введення мораторію на 1 рік на підвищення тарифів на енергоносії, а також опалення та гарячу воду проголосували 153 депутати. Комітет також рекомендував не голосувати за цей документ.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено