Івано-Франківськ

Як у Франківську святкуватимуть Великдень

Під час Великодніх свят в Івано-Франківську влаштовуватимуть виставки, майстер-класи та світлові шоу.

Виставки, концерти та світлові шоу. Як у Франківську святкуватимуть Великдень

Про заплановані заходи розповів директор КП “Простір інноваційних креацій “Палац” Володимир Гайда, пише ПІК з посиланням на Суспільне Карпати.

За його словами, через карантинні обмеження планують проводити заходи онлайн та офлайн. Зокрема, до Великодня 23-го квітня відбудеться виставка писанок з паперу Володимир Гарматюка. 24-го квітня також проведуть майстер-клас з виготовлення таких писанок.

25-го квітня о 13-й годині відбудеться майстер-клас з традиційного писанкарства “Котилася писаночка”. Цього ж дня в Палаці Потоцьких відбудеться концерт струнного ансамблю.

26-го квітня митці зі Львова презентуватимуть сакральний гербарій та виставку у сакральній тематиці. 28-го квітня з урочища Підлюте, з колишньої резиденції Шептицького, привезуть великодні дзвони.

“Як і два роки тому, будуть лунати дзвони. Будь-хто, хто зайде на територію Палацу під час Великодніх свят, зможе відчути святковий настрій”, — говорить Володимир Гайдар.

З 28-го квітня до 15-го травня на території Палацу Потоцьких відкриють виставку художника Модеста Сосенка. На окремій інсталяції презентуватимуть сакральні ескізи. За словами Володимира Гайдара, 11-го травня ця виставка також експонуватиметься у Краєзнавчому музеї. Також ескізи, які зроблені рукою митця, нанесуть на тканини та експонуватимуть.

29-го квітня о 21-й годині камерний хор “Воскресіння” проведе передвеликодній концерт.

На третій день свят, четвертого травня, на території Палацу Потоцьких відбудеться аудіовізуальний перформанс.

“Це досить цікаве поєднання. Буде цікаво і тим, хто дивитиметься онлайн”, — додав Володимир Гайдар.

Директор КП “Простір інноваційних креацій “Палац” анонсував заходи, які готують до Дня міста в Івано-Франківську. Зокрема, шостого травня буде продовження виставки архітектури студентів-архітекторів університету нафти і газу. Їхні роботи стосуватимуться архітектурної спадщини міста та самого Палацу Потоцьких.

Сьомого травня відбудеться лазерно-світлова та звукова інсталяція на брамі Палацу Потоцьких. А дев’ятого травня о 21-й годині проведуть діджей-вечірку.

До 359-ї річниці з дня заснування Івано-Франківська департамент культури організовує фестиваль “Івано-Франківськ – місто для життя”. У його межах проведуть 27 заходів.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagramYoutube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено