Івано-Франківськ

Зеленський пояснив, що означає для українців перемога над нацизмом (ВІДЕО)

Президент сказав, що 9 травня - це точно не черговий привід поїхати на шашлики, це точно не наліпки на авто.

den pamyati ta prymyrennya large scaled

Сьогодні, 9 травня, Україна відзначає День перемоги над нацизмом. З нагоди цієї події Президент України Володимир Зеленский звернувся до українців, розмістивши відео на своїй сторінці у Фейсбуці, повідомляє ПІК.

“За моїми плечима – обличчя людей, завдяки яким вона стала можливою. Звісно, їх значно більше. І майже кожна українська родина має в сімейному альбомі таке фото. Де зображений батько, дідусь чи прадід…”, – сказав Зеленський.

Він також додав:

“Що для нас перемога над нацизмом? Це вдячність. Яка не має меж, строків давності чи географічного поділу. Це пам’ять. Про її страшну ціну. Про те, що у Другій світовій загинуло понад вісім мільйонів українців. Що додому не повернувся кожен п’ятий українець. Що загалом війна забрала щонайменше 50 мільйонів людських життів. Від покоління до покоління батьки розповідали про цю війну дітям, а дідусі – онукам. На жаль, із 2014-го все стало інакше. Тепер діти розповідають батькам, дідусям та бабусям про воєнні дії й відбиття ворожих атак”.

Президент сказав, що 9 травня – це точно не черговий привід поїхати на шашлики, це точно не наліпки на авто і не фотосесія для політиків.

Читайте також:

На Алеї слави в Івано-Франківську відкрили пам’ятний знак імені Михайла Мулика (ФОТО)

У Франківську відзначили породіль, які народили діток на День міста (ФОТО)-

9 травня 2021: День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено