Івано-Франківськ

У Держпродспоживслужбі пояснили, як правильно обирати вершкове масло

В Україні фальсифікатом масла є продукція, яка не відповідає зазначеним у Держстандарті 4339:2005 нормативам.

У Держпродспоживслужбі зазначають, що “маслом” може називатися продукція, яка виготовлена виключно з коров’ячого молока і продуктів його переробки. Про це установа повідомляє у Фейсбук, пише ПІК.

У Держпродспоживслужбі пояснили, як правильно обирати вершкове масло

“Існує класифікація видів масла залежно від масової частки жиру. Відповідно, і назви також відрізняються”, – йдеться  у повідомленні.

Зокрема,

  • Вершкове масло екстра – масова частка жиру від 80,0% до 85,0%;
  • Вершкове масло селянське – від 72,5% до 79,9%;
  • Вершкове масло бутербродне – від 61,5% до 72,4%.

Також, вершкове масло, залежно від технологічних особливостей та органолептичних показників, поділяють на види:

  • солодковершкове (виробляють з пастеризованих натуральних вершків)
  • та солоне солодковершкове (виробляють з додаванням кухонної солі, не більше ніж 1,0 %);
  • кисловершкове (виробляють з пастеризованих вершків, сквашених чистими культурами молочнокислих бактерій)
  • та солоне кисловершкове (виробляють з додаванням кухонної солі, не більше ніж 1,0 %).

Відповідно до цієї класифікації, маслом вважається продукт, виготовлений з коров’ячого молока та/або продуктів його переробки. Українцям продають фальсифікат масла.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено