У Держпродспоживслужбі зазначають, що “маслом” може називатися продукція, яка виготовлена виключно з коров’ячого молока і продуктів його переробки. Про це установа повідомляє у Фейсбук, пише ПІК.
“Існує класифікація видів масла залежно від масової частки жиру. Відповідно, і назви також відрізняються”, – йдеться у повідомленні.
Зокрема,
- Вершкове масло екстра – масова частка жиру від 80,0% до 85,0%;
- Вершкове масло селянське – від 72,5% до 79,9%;
- Вершкове масло бутербродне – від 61,5% до 72,4%.
Також, вершкове масло, залежно від технологічних особливостей та органолептичних показників, поділяють на види:
- солодковершкове (виробляють з пастеризованих натуральних вершків)
- та солоне солодковершкове (виробляють з додаванням кухонної солі, не більше ніж 1,0 %);
- кисловершкове (виробляють з пастеризованих вершків, сквашених чистими культурами молочнокислих бактерій)
- та солоне кисловершкове (виробляють з додаванням кухонної солі, не більше ніж 1,0 %).
Відповідно до цієї класифікації, маслом вважається продукт, виготовлений з коров’ячого молока та/або продуктів його переробки. Українцям продають фальсифікат масла.
Читайте також у ПІК:
Приєднуйтесь до нас у Facebook,Instagram,Youtube та Telegram
Читайте нас у тг