Івано-Франківськ

Уряд Польщі повертає для українців самоізоляцію на 10 днів

Такі заходи стовно тих в'їжджаючих. хто не щепився, пов'язані з активним поширенням агресивного "індійського" штаму коронавірусу.

maxresdefault 2 scaled

Уряд Польщі повернув обов’язкову ізоляцію для людей, що прибувають з країн, розташованих за межами Шенгенської зони, в тому числі й України. Термін ізоляції складе 10 днів.

Про це в середу, 23 червня, заявив заступник міністра закордонних справ Польщі Вальдемар Фарба, передає Guardian, пише ПІК.

“Ми вирішили превентивно повернути карантин для тих, хто приїжджає з-за кордону, з країн, які не перебувають в зоні Шенген. Карантин починає діяти сьогодні опівночі”, – сказав заступник міністра закордонних справ країни.

За його словами, термін ізоляції складе 10 днів, проте карантин може бути повністю скасований через сім днів в разі отримання негативного результату тесту на коронавірус. Раніше тест можна було пройти в перший день після приїзду в країну.

Фарба пояснив, що причиною посилення карантинних заходів є швидке поширення в різних країнах світу нових штамів коронавірусу, в тому числі і “індійського” варіанту “Дельта”.

У той же час правило про обов’язкову ізоляції не стосуватиметься повністю щеплених від коронавируса людей.

Нагадаємо, сьогодні секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данилов повідомив, що в Україні виявили перші два випадки зараження “індійським” штамом коронавірусу. Обидва заражених приїхали з Росії. Також глава РНБО не виключив закриття сполучення з країнами, в яких активно поширюється цей варіант інфекції.

Читайте також:

В Україні виявили два випадки індійського штампу коронавірусу

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено