Івано-Франківськ

Масове отруєння на Богородчанщині: шестеро пацієнтів ще у лікарні

Постраждали жителі сіл Саджава та Глибоке Богородчанської ТГ, які святкували випускний в готельно-ресторанному комплексі «Діброва».

unnamed

Масове отруєння на Богородчанщині зафіксували в середині травня. Нові дані про наслідки надає  ДУ «Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України», пише ПІК.

На 1 липня встановлено 19 осіб, з них 8 дітей до 18 років, жителів с. Саджава та с. Глибоке Богородчанської ТГ, які захворіли в результаті вживання продуктів харчування 17.06.2021 в готельно-ресторанному комплексі «Діброва» в с. Підгір’я, Богородчанської ТГ Івано-Франківського району. З них 12 осіб було госпіталізовано до інфекційного відділення КНП “Богородчанської ЦЛ»

“6 осіб перебувають на амбулаторному лікуванні, 1 особа перебувала в контакті (та була обстежена як контактна) за місцем проживання з лабораторно підтвердженим хворим, котрий захворів після святкування. Попередній діагноз: «гостра кишкова інфекція» – 12 осіб, «гострий гастроентероколіт невстановленої етіології» – 5 осіб, «гастроентероколіт» – 2 особи”,– йдеться у повідомленні відомства.

Стан перебігу хвороби середньої важкості. Після завершення лікування з Богородчанської ЦЛ виписано – 6 осіб, в стаціонарі залишається – 6 осіб.

Заключний діагноз встановлено для 9 осіб — “Сальмонельоз, клінікоепідеміологічно, гастроінтестінальна форма. Гастроентерит середньої важкості”, для решти осіб – встановлюється.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено