Івано-Франківськ

У Долині вуличний годинник знову сповіщає час

Годинник вийшов з ладу два роки тому. 

У Долині вуличний годинник знову сповіщає час

У Долині за словами відомого годинникаря Олексія Бурнаєва, роботу годинника відновили, але згорів музичний механізм, яких уже не виробляють. Але приклавши вміння, талант і зусилля, майстер, що відновив годинники у понад 60 містах України, подарував нове життя Долинському годиннику. Про це повідомляє Долинська міська рада, пише ПІК.

“З часу його виробництва минуло 20 років. Але відмінними залишилися характеристики для живлення. Механізм ходу був у хорошому стані, так само як і двигун приводу, лампи підсвітки та інші елементи. Щоб механізм був сумісний з музикою – замінили на нову сучасну систему. Це практично новий годинник”, – відзначає пан Олексій.

Провели технічне обслуговування вузлів механічного приводу стрілок, електронної системи керування годинником, заміну окремих вузлів блоку виконання цифрових мелодій. І тепер музика грає тричі на добу – за хвилину до:
  • 12:00 год. – Гімн України
  • 09:00 та 18:00 – «Червона калина»
  • Після 21:00 год. і до 09:00 ранку вирішили встановити обмеження на бій, щоб не тривожити сон жителів сусідніх будинків густозаселеного мікрорайону.
  • З 09:00 ранку куранти б’ють години і чверті кожні 15 хвилин.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено