Івано-Франківськ

Лікарні чотирьох міст Прикарпаття не отримали дозволів на роботу приймальних відділень

Чи не найбільше проблем із правом на початок роботи відділення має Бурштинська центральна міська лікарня.

232245467 3011184595783516 465274832388607220 n

На Прикарпатті у рамках проєкту «EMERGENCY 2020» та Національної програми «Велике будівництво» з 2020 року реалізують проєкти з покращення матеріально-технічної бази та ремонтів 9 опорних закладів охорони здоров’я.

Який результат маємо на цей час? Чому не всі приймальні відділення мають право на експлуатацію? Про це йшлося сьогодні на щотижневій нараді у голови ОДА, повідомляє ПІК.

231644516 3011184659116843 4728881863108766687 n

Коротку аналітику щодо будівельних робіт надав Володимир Рачкевич, заступник директора департаменту розвитку громад та територій ОДА.

“У п’яти з них проводилась реконструкція та у 4-х капітальний ремонт. На проведення ремонтних робіт у приймальних відділеннях лікарень з державного бюджету у 2020 році було профінансовано 72 мільйони гривень. Це субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам. З цієї суми на початок цього року освоїли 52,1 мільйона гривень (72%)”, – сказав пан Володимир.

Він також зазначив, що цього року ремонти у приймальних відділеннях проводились коштом місцевих бюджетів. Не освоєні торік мільйони залишились у Києві.

“Проте на цей час завершені будівельні роботи на всіх дев’яти приймальних відділеннях опорних закладів охорони здоров’я області. Зокрема, завершили роботи у 2020 році в лікарнях у Косові, Надвірній, Калуші та в обласній клінічній лікарні. Цього року  – у лікарнях в Бурштині, Городенці, Долині, Коломиї, ЦМКЛ в Івано-Франківську”, – сказав Рачкевич.

Однак чотири лікарні наразі не отримали у повному обсязі дозволи на експлуатацію відновлених приймальних відділень: це у Городенці, Бурштині, Долині та в Івано-Франківську (центральна міська клінічна лікарня міськради).

Чи не найбільше проблем з отриманням дозвільних документів у Бурштинської центральної міської лікарні. Державна архітектурно-будівельна інспекція (ДАБІ) повернула на доопрацювання документи на отримання дозволу на початок! будівельних робіт.

Тільки після отримання цього дозволу та за повного розрахунку з підрядною організацією можна буде говорити про кінцевий сертифікат-дозвол на експлуатацію приймального відділення лікарні. На жаль, існує заборгованість перед підрядником у сумі 3 млн 133 тисячі з місцевого бюджету.

Щоправда, у владі Бурштинської громади вважають, що жодної заборгованості перед підрядником не мають. Підрядник же доказує протилежне. Зокрема, щоб з’ясувати цю колізію, голова ОДА Світлана Онищук сьогодні назначала Василеві Андрієшину – Бурштинському голові – зустріч в Івано-Франківську.

Що з’ясували та які кроки намітили задля вирішення проблеми, наразі невідомо. Але бурштинці очікують, що мер розповість громаді про результати зустрічі на офіційному сайті міськради чи на її сторінці у Фейсбук.

До слова, голова ОДА Світлана Онищук доручила керівникам відповідних департаментів здійснити поїздку у Долину та Городенку для вивчення ситуації та практичної допомоги щодо вчасного введення об’єктів у експлуатації, зокрема, й отримання відповідних ліцензій.

Читайте також:

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено