Івано-Франківськ

Прикарпатців попереджають про небезпечну заготовку для випічки

Заготовка для випічки експортувалася з Італії.

236224670 1701758363326432 2633563258935638814 n

Мешканців Прикарпаття попереджають про вилучення від одержувачів напівфабрикатів та заготовок для випічки з Італії, що містять стабілізаторну добавку з Франції, що перевищує MRI для оксиду етилену, які експортувались з Італії (гуртовик: Unigra s.r.l., Coselice) до України (отримувач: ТОВ «Мастер Мартіні Україна», вул. Здолбунівська, 3А, м. Київ, 02081).

Про це інформує Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, пише ПІК. 

Довідково:

Оксид етилену (EtO) – це промисловий хімікат, який використовується для стерилізації медичного приладдя, зменшення забруднення прянощів і виробництва інших хімікатів. При вдиханні виникає гостре отруєння, результатом якого стає нудота, блювота, неврологічні захворювання, бронхіт і т.д. Контакт зі шкірою або слизовою оболонкою очей викликає роздратування очей і шкіри.

EtO присутній в невеликій кількості й в повітрі, оскільки міститься, наприклад, у вихлопних газах автомобілів і в тютюновому димі.

Незважаючи на описані недоліки, EtO сьогодні використовується для стерилізації досить широко в усьому світі, оскільки є ефективним хімікатом. При використанні EtO все ж є деякі практичні обмеження, наприклад, упаковування має пропускати газ, і EtO повинен потрапляти в усі пази й порожнини оброблюваних виробів.

Держпродспоживслужба в Івано-Франківській області попереджає:

  • операторів ринку, які здійснюють обіг вищезазначеної продукції про необхідність вилучити її з обігу та у строк не більше двох робочих днів письмово інформувати про виявлену невідповідність Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.
  • Шановні споживачі! У разі виявлення в обігу цієї продукції, повідомляйте Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області за тел.: (0342) 511389, 511392, або звертайтесь до територіальних управлінь.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено