Івано-Франківськ

Голові “Просвіти” присвоїли звання “Почесний Громадянин міста Івано-Франківська”

На честь Дня Державного Прапора України звання «Почесний Громадянин міста Івано-Франківська» отримав Степан Васильович Волковецький.

unnamed 17

Степан Васильович отримав відзнаку під час урочистої сесії міської ради, пише ПІК.

Взявши медаль з рук міського голови, Степан Волковецький виступив з промовою:

“Для мене честь бути Почесним Громадянином такого славного міста. Ще маю високу честь сердечно привітати присутніх і відсутніх також від імені тих людей, які проголошували 30 років тому Незалежність України, з Днем Державного Прапора та з Днем відновлення Незалежності України. Але я не певний, чи всі наші громадяни усвідомили значення того історичного факту, що ми 30 років існуємо, як незалежна держава”.

Як зазначив Степан Васильович, якщо порахувати роки, у які Україна мала самостійність, то ні за часів Київської Русі, ні за часів Галицько-Волинського князівства не було Української держави більш, як 30 років.

“Так, були автономії за гетьманів, була УНР, була ЗУНР, але 30 років української державності не було. Тож варто взагалі усвідомити, що це означає. Тут є певні проблеми, бо якби їх не було, то сьогодні не було би анексованого Криму і війни на Донбасі. Тож основою для майбутнього творення української державності має бути патріотична національна ідея”, – наголосив професор.

Завершуючи свою промову, Степан Волковецький підкреслив, що депутатам і міської, і обласної ради потрібно робити політичні заяви. 

“Ми це робили, починаючи з 90-их в обласній раді, коли я мав можливість двічі її очолювати. Мене тоді звинувачували у надмірній політизації. Але я вважаю, що на це непотрібно зважати. І це обов’язково треба робити, коли цього вимагають інтереси держави та міста”, – зазначив пан Степан.

240392731 374956080867321 3278802763836701221 n scaled

Степан Васильович Волковецький – відомий державний та громадсько-політичний діяч, дипломат, голова Івано-Франківського обласного об’єднання ВТ «Просвіта» ім. Т. Шевченка, народний депутат України 1-го і 2-го скликань, Посол, професор, активний учасник Помаранчевої революції.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено