Івано-Франківськ

“Жовту” зону в Україні зможуть впровадити після затвердження змін до постанови про адаптивний карантин

Передбачається декілька змін.

“Жовтий” рівень епідемічної небезпеки в Україні можна буде впровадити після затвердження юридичних змін до постанови про адаптивний карантин, які наразі перебувають на узгодженні в Міністерстві юстиції, повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, інформує Інтерфакс Україна, пише ПІК.

“Ми говорили про те, що на сьогодні за адаптивним карантином ми можемо впроваджувати на території України “жовтий” рівень епідемічної небезпеки. Водночас у “жовтому” рівні у нас прописано, що навчальні заклади припиняють свою роботу, якщо вакциновано не 80% педагогічного складу. Оскільки ми переглянули ще й обмеження, які використовуються в “жовтому” та “червоному” рівнях епідемічної небезпеки для інших сфер, зокрема для кулінарних закладів, громадського харчування, і для “жовтої” зони передбачили використання одного щеплення з курсу. Виявилося, що обмеження для навчальних закладів не корелювалися з іншими обмеженнями, тому ми вирішили, що “жовтий” рівень ми впровадимо після того, як запропоновані Міністерством охорони здоров’я зміни будуть схвалені урядом”, – сказав Ляшко журналістам у кулуарах парламенту в п’ятницю.

Після отримання висновку Мін’юсту Міністерство охорони здоров’я планує звернутися до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля з проханням скликати позачергове засідання Кабінету Міністрів, щоб розглянути питання про внесення змін до постанови про адаптивний карантин.

Ляшко пояснив, що ці зміни зможуть набути чинності через сім днів після ухвалення, і лише після цього будуть підстави впровадити в Україні “жовтий” рівень епідемічної небезпеки.

Міністр також зазначив, що Міністерство охорони здоров’я з початку вакцинальної кампанії привезло до України понад 22 млн доз вакцини проти коронавірусної хвороби COVID-19, із яких 10,5 вже використані, а в залишку є приблизно 12 млн доз. Крім того, за його словами, до кінця року “розплановані чітко щотижня, в середу-четвер, постачання додаткових вакцин”, які надходитимуть безперебійно.

“За минулу добу у нас було 173 тис. 615 щеплень зроблено – це рекорд: в Україні такої кількості добових щеплень ще не було. І надалі я виконую всі обіцянки, про які говорив: про здатність системи охорони здоров’я робити 3,5-4 млн щеплень за добу, говорив, що до кінця літа буде зроблено 10 млн щеплень, або 5 млн вакцинованих людей”, – додав Ляшко.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено