Івано-Франківськ

Прикарпатцям на замітку: коли потрібно садити озимий часник

Якщо хочеться отримати великі головки, краще посадка озимого часнику. Але варто також знати, що він зберігається гірше ярового. 

Прикарпатцям на замітку: коли потрібно садити озимий часник

Прикарпатцям на замітку: озимий часник відрізняється від ярого тим, що його посадка проводиться восени. Про це пише Наука і правда, передає ПІК.

Перед безпосередньою посадкою часник необхідно спочатку розділити на зубки. Варто розуміти, що великі головки часнику вдасться отримати тільки з великих зубків.

Садити часник рекомендується після культур, які не володіють загальними з ним захворюваннями і не страждають від аналогічних шкідників. До них відносяться бобові і гарбузові культури. 

“Краще відмовитися від посадки часнику на грядках, де до цього росли коренеплоди, так як вони сильно виснажують землю. Після часнику і цибулі варто здійснювати повторну посадку лише через 3 роки. Крім того, часнику подобається рости поряд з суницею”, – йдеться у повідомленні.

Садити часник необхідно на сонячній ділянці, де немає дерев. Слід відмовитися від місць з заглибленнями, там буде накопичуватися волога, що негативно відіб’ється на часнику.

  • Коли садити часник під зиму

Отже розраховувати правильний час посадки потрібно так. Після посадки часнику до перших морозів має пройти близько 2-3 тижнів. Найчастіше цей період припадає на середину вересня – середину жовтня.

  • Які зубки часнику придатні для посадки

Зубки потрібно вибирати найбільші, оскільки від цього залежить розмір головок надалі та виключно здорові. На них ні в якому разі не повинно бути пошкоджень. Якщо зима досить тепла, досить висаджувати зубки на глибину 10-12 см з відстанню 15 см.

Читайте також у ПІК:

На полігоні під Франківськом відбулись гірські навчання авіаторів з Олександрії (ВІДЕО)

У Карпатах грибники хваляться цьогорічним урожаєм (ФОТО)

Хресна дорога на Прикарпатті отримала Національну архітектурну премію (ФОТО)

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено