Івано-Франківськ

В Україні водіям нагадали правила паркування: де ставити авто та як

Головне правило - заборонено паркуватися там, де не можна паркуватись.

В Україні водіям нагадали правила паркування 2021: де ставити авто та як

В Україні водії мають знати правила паркування, але багато ними нехтує навмисно, чи тому що забули, або просто не знають деякі їх особливості. Основні правила паркування автомобілів подає ТСН. Авто, пише ПІК.

  • Отже, паркуватися на дорозі можна у спеціально відведених місцях або на узбіччі. Якщо таких немає або вони зайняті, дозволено поставити машину біля правого краю дороги, але так, щоб не перешкоджати іншим учасникам руху.
  • Також зупинка дозволена на лівому боці дороги, яка має по одній смузі для руху в кожному напрямку і не розділена розміткою, але якщо посередині дороги є трамвайна колія або бульвар, паркуватися не можна.
  • Крім того, стоянка забороняється у місцях, де заборонена зупинка, та на тротуарах, якщо там немає знаків, які це дозволять. Водночас легковим авто та мотоциклам можна паркувати ТЗ на краю пішохідній зоні, але потрібно лишити 2 метри для проходу.
  • Ще паркуватися не можна на відстані 50 м до залізничних переїздів, поза населеними пунктами в зонах з оглядовістю до 100 м, у місцях, де авто заблокує рух інших ТЗ або пішоходів, ближче 5 м від контейнерів для збирання побутових відходів та на газонах.
  • Ввечері та вночі або в умовах поганої видимості залишати авто поза населеними пунктами дозволено тільки на майданчиках для стоянки або за межами дороги.

Легкої та безпечної Вам їзди!

Читайте також у ПІК:

Мале Карпатське коло: на якому етапі проєкт, який об’єднує три області (ФОТО)

Українець з Чехії віз коноплі на суму 100 тисяч гривень (ФОТО)

З 2022 року поточного середнього ремонту на дорогах України більше не буде

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено