Івано-Франківськ

В Івано-Франківську відкрили інноваційний комплекс для будівельників: чого навчатимуть (ФОТО)

"Сучасне каркасне будівництво - це та мрія, про яку в Івано-Франківському будівельному ліцеї давно говорили зацікавлено".

333aa2fe ab30 4594 9a05 a0bae21027c7 scaled

Сьогодні, 16 вересня, на базі Івано-Франківського ДНЗ “Професійний будівельний ліцей”, відкрили єдиний в західній Україні навчально-виробничий комплекс інноваційних будівельних технологій, повідомляє ПІК.

На захід завітали представники міської та обласної влади, представники компанії КНАУФ, будівельних компаній, директор, викладачі та учні ліцею.

“Сьогодні у нас відкриття навчально-виробничого комплексу, де учні навчатимуться монтажу гіпсокартонних конструкцій. Це дуже важлива спеціальність, і дуже важливо, щоб наші діти навчалися на сучасному рівні, знали нове. Знали, як швидко можна будувати будинки, виконувати сантехнічні, електротехнічні роботи. Я дуже щаслива, що до нас приїхало багато гостей, зокрема колеги з Міністерства, які мають великий досвід та радо діляться ним”, – зазначила Ольга Гузар, директор будівельного ліцею.

DSC 0448 scaled

Навчально-виробничий комплекс інноваційних будівельних технологій у ліцеї – єдиний в Західній Україні центр, який працює на основі державно-приватного партнерства. Партнерами виступають: Міністерство освіти й науки, Івано-Франківський ДНЗ “Професійний будівельний ліцей” та КНАУФ – німецька компанія, виробник будівельних матеріалів для внутрішньої й зовнішньої обробки споруд.

“Спільне партнерство освіти й бізнесу – це велика і вкрай необхідна робота. За технологіями КНАУФ зводяться будинки. Це швида і якісна технологія. І нею потрібно фахово опановувати. Сьогодні в Івано-Франківському будівельному коледжі ми відкриваємо центр – відділення сухого будівництва, згодом відкриємо й інші. Розвиток, удосконалення технічних спеціальностей – це необхідний крок, що змінює менталітет”, – Тетяна Остапченко, керівник проектів і програм матеріального і нематеріального виробництва ТОВ “КНАУФ ГІПС КИЇВ”.

DSC 0477 scaled

У новій майстерні є зал для теоретичного навчання, а головне – для практичного відпрацювання своїх знань.

“Цей день настав. Було багато перешкод: ковід, фінансові проблеми. Але ми старалися. Бо всі хочемо мати хорошу продукцію, а її робить хороший робітник. Тому нам потрібно навчати своїх учнів якісно, на якісному обладнанні. У цьому контексті важлива співпраця з КНАУФ, щоб бути конкурентоздатними”, – сказав Віктор Кімакович, директор департаменту освіти, науки та молодіжної політики ОДА.

1f96cdb4 a3be 4f29 a253 0a273f2a6063

Олександр Старченко, директор з маркетингу і збуту групи підприємств КНАУФ в Україні, зазначив:

“Перш за все дякую за готовність до співпраці та вітаю всіх. Я вважаю, що сьогоднішній захід – це цеглинка для відновлення поваги до робочої людини. Досить часто ми зосереджені лише на грошах, а гроші – тільки це інструмент. А якщо нема того, хто цим інструментом професійно користуєтесь, то не буде нічого. Тому відкриття цього центру – це перший і важливий крок”.

DSC 0329 1 scaled

Натхнення для подальшої роботи додала учасникам заходу прикарпатська співачка Оксана Романюк, а також дует учнів ліцею – хлопці грали на цимбалах та акордеоні.

Свідченням того, що і влада зацікавлена у діяльності такого центру, стали доречні презенти.

Від ОДА ліцей отримав сертифікат на мультимедійну дошку, а від міської ради – телевізор.

До слова, набувати знань та практичних навичок в цьому центрі можуть не лише студенти коледжу, а й всі охочі, звичайно на платній основі. Навчання має 12 модулів, які містять декілька підтем. Після проходження кожного модулю студенти отримують сертифікати.

Додамо, що наразі в Івано-Франківському будівельному ліцеї навчаються 290 студентів. На спеціальності “монтажу гіпсокартонних конструкцій” – 24 студенти.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено