Івано-Франківськ

Стало відомо, що передбачає капітальний ремонт об’їзної дороги Тисмениці (ФОТО)

На відновленні дорожнього одягу проїзної частини використовуєть сучасний метод зміцнення основи.

71496468 573995363340634 7220171501561970688 n.jpg.pagespeed.ce .ocQ LPXHvY scaled

Капітальний ремонт об’їної Тисмениці на автодорозі Н-18 Івано-Франківськ – Тернопіль проводять за кошти з Державного бюджету в рамках Національного проекту «Велике будівництво», повідомляє служба автомобільних доріг Івано-Франківської області.

Проведено перший етап робіт: видалення придорожніх насаджень, планування поздовжнього та поперечного профілів, укріплення укосів, земельного полотна та кюветів, здійснення комплексу робіт з відновлення дорожнього одягу проїзної частини.

“На цій ділянці а/д Н-18 використовується такий же метод зміцнення основи, як і на а/д Р-21 Долина – Хуст. Тобто відфрезерований асфальтобетон у спеціальній  ґрунтозмішувальній установці поєднують із різними фракціями щебеню та з комплексними в’яжучими, які перетворюються на бетон низької марки”, – йдеться у повідомленні.

Отриману суміш  влаштовують першим шаром дорожнього одягу як вирівнювальний шар основи. Далі проектом передбачено влаштування верхнього шару основи із щебенево-піщаної суміші, розлив бітумної емульсії, нижнього шару покриття із крупнозернистої щільної гарячої асфальтобетонної суміші, ще одне скріплення бітумною емульсією, та влаштування верхнього шару щебенево-мастикового асфальтобетону.

Проектом передбачено укріплення узбіч, влаштування водовідвідних каналів, очищення русла річки Ворона та потічків на перетині з дорогою, ремонт 11-ти залізобетонних труб та чотирьох штучних споруд. До цього комплексу входять:

залізобетонний міст на км 5+870 довжиною 6,3 м;
мостовий перехід на км 7+139 довжиною 12,5 м;
мостовий перехід на км 8+973 довжиною 54,7 м;
мостовий перехід на км 11+033 довжиною 11,4 м.

Замовник робіт – Служба автомобільних доріг в Івано-Франківській області, яка здійснює контроль за дотриманням технологічного процесу.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено