Івано-Франківськ

Опалювальний сезон у Франківську: яка ситуація станом на 21 жовтня

Початок опалювального сезону 2021/2022 рр. триває.

50437 1 large

Станом на 21 жовтня більшість котелень, а саме – 26-ть (із 35-ти), вже включили, але декілька є проблемних, пише ПІК.

У нас є проблемна котельня на вул. Дорошенка. У 40-ка будинках викрали запірну арматуру, а також викрали лічильники обліку тепла. Думаю сьогодні прийдуть нові лічильники. Тож я думаю до завтра до кінця дня мали б запустити котельню. На вул. Биха – сьогодні запускається котельня, а також на вулиці Шевченка. Усі інші котельні запрацювали“, – розповів у прямому ефірі радіо “Західний полюс” міський голова Руслан Марцінків.

Серед пріоритетів – дитячі садочки та заклади освіти. Лікарні вже всі з теплом. Щодо будинків, є дуже багато завоздушених систем. Відтак запуск опалення в місті розтягується на декілька тижнів.

Найважливіше – ми отримали усі ті ліміти газу, які нам були потрібні. Зокрема, щодо пільгової ціни. Відповідно, зможемо забезпечити сезон газом. Але цього року буде надзвичайно складно, адже треба платити кошти наперед: 30% передоплата, 70% – післяоплата, протягом 40 днів. Сьогодні НАК “Нафтогаз” може відключати газ цілим містам, якщо є неповна оплата“, – наголосив очільник Франківська.

Він також додав, що ціна газу для населення зросла майже на 20%, для юридичних установ, зокрема, бюджетних, зріс у 2,5 разів та для інших осіб – 6,5 разів.

На сьогодні пільгова ціна, яку пообіцяв уряд, ще не працює. Розробляються механізми, як підписати цю угоду. Але заклади освіти потрібно опалювати. Тому ми йдемо на тимчасові угоди, по тих цінах, які є на ринку. А це, знову ж таки, збитки місцевого бюджету“, – констатує Марцінків.

До слова, цьогоріч 90 будинків в Івано-Франківську відключилися від централізованого опалення, перейшли – на індивідуальне.

У 14 будинках є проблеми із затримкою робіт, скажімо, газовиків, інші мають проблеми з оплатою. Намагаємося допомагати людям, надали понад півтисячі матеріальних допомог пільговим категоріям, на встановлення індивідуального опалення. Мова йде про суми від 10 до 20 тис грн.“, – додав мер.

Читайте також: 

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagramYoutube та Telegram
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено